OSVEŽUJTE SPLETNO STRAN ZA NOVE OBJAVE. Povezava za STAREJŠE OBJAVE je čisto spodaj desno. Ali pa v desnem meniju, ki kaže datum.

torek, 11. april 2017

33+1. Materin pogled



















Žalostni dnevi so to, od velikega četrtka do nedelje. Žalostni do amena. A je v njih nekaj Živega, nekaj, kar bo vzbrstelo. 

Režiser Kristusovega pasijona, Mel Gibson, je grešnik. Po zaslugi ameriškega čistunstva to ve ves svet. Pa vendar je Gospod delal skozenj, ko so snemali film. 

Za avtorja tega bloga je ta zaključna podoba vrhunec filmske in verske umetnosti. Pogled matere Marije ob koncu filma, ta podaljšan trenutek, nagovori tiste, ki Ju Ljubijo. Vsi ostali so ga prezrli. Zato vas skušam spomniti, zbuditi, da tudi vi začutite. 

Poglejmo si ta prizor na koncu tega videa še 'v živo'. Vzemite si čas, sveti čas je to, ne hitite: 


Kaj vidimo? Vidimo totalno, absolutno Ljubezen. PREDANOST. A to ni le ljubezen matere do otroka, ker je veliko močnejša: ne zrušijo jo obup in solze, kajti zaupa v Sina in Njegovo Pot na zemlji. Zato je Popolna. Kljub temu, da gleda mučenje in smrt lastnega sina. Četudi Jezus še ni Vstal, ga Ona v svoji veri vidi kot nesmrtnega, ki BO opravil svoje delo. Zato je Popolna. 

Poglejte si še enkrat naslovno fotografijo: v Njenem pogledu je VSE: 

- žalost, 
- sprejetje,
- očitek nam, kaj vendar delamo Sinu, danes,
- a ta očitek ni zaradi Sina, ampak zaradi nas,
- ločena je od Njega, a je z Njim,
- s pogledom gleda v nas, a gleda Sina v duhu,
- v njej je trpeče Zaupanje.

 Zato je Popolna. Tako živijo Božji služabniki in tako tudi umirajo. Totalni so:





























  









































































Poglejte njeno roko na prsih Sina: kaj predstavlja? Predstavlja Njuno ODPRTO SRCE za svet, četudi Ga je svet križal. 

A to ni vse. Daleč od tega. Za tiste, ki Ljubijo, ni smrti, ni groba, ni časa in ni 
meja. 

Poglejte si v miru, vse do konca. Ki je šele Začetek:



9 komentarjev:

  1. Hvaležna za vse zapise na blogu, jih prebiram, nagovorijo srce in prikličejo spominjanje. Ob zadnjih slikah, posnetkih solze prišle, vse je v totalnosti ljubezni in predaje, v tem odnosu src, do dobrotnika, Gospoda in tistih od srca, ki so že Doma.

    Veseliti Gospoda in Njegove, svet okoli nas v notranjosti zapustiti in ta pozabi nate, srce pa je vezano na Gospoda in Njegove. A to je sreča. Je žalosten dan, ljubezni vez to prežene. Križ sveta rojeva nektar srca, tistim, ki Ljubijo Ga. In v srcu je toplina, ki se širi, širi ...

    OdgovoriIzbriši
  2. No, to je pa res lepo prebrati, da se je še koga dotaknilo in ga budi. Napisala si eno ključno stvar: SPOMINJANJE. Torej razumeš. V Ljubezni in Spominjanju Gospoda je VSE. Morda bi še kak blog na to temo nastal, če bo še čas ... Omenjaš tudi dobrotnika. Torej nisi napuhnjna kristjanka, ki sama s seboj z Jezusom obči, ker ji On vse dovoli in popušča. Seveda Jezus popušča, a strahotne posledice izsiljevanja gredo izključno na naš račun.

    "Svet okoli nas v notranjosti zapustiti". Hmm, to je TO. Da pa ga lahko v notranjosti, ga je treba pred tem vsaj za neko dobo tudi v 'zunanjosti'.

    "Žalosten dan, a ljubezni vez prežene žalost"? To je bistvo zadnjega bloga, Materinega pogleda.

    "Križ sveta rojeva nektar srca, tistim ,ki Ga Ljubijo"? In toplina v srcu, ki se širi? Veš kaj, vse tole skupaj pa ni le od bloga. Hvala Gospod in lep pozdrav, sestra!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala tebi, Jona, take kot si ti, lahko le Gospod pošlje. Kar sem se naučila iz zapisov blogov in sedaj ob tvojem odgovoru, le nekdo, ki je Gospodov ljubeči, lahko pritrdi, doda, popravi, drugače se mi zdi, so vse le naše utvare, Bog te živi. In kot je pisano v zadnji velikonočni številki Družine na naslovni strani iz prilike o bogatinu in ubogem Lazarju:"Če ne poslušajo Mojzesa in prerokov, ne bodo verjeli, tudi če kdo od mrtvih vstane!" (Lk 16,31). Nam vsem je to v test, tukaj in zdaj se govori Gospoda beseda, da se nam duše prebujajo. In hvala Gospodu za milost, da to bedne duše kot smo, prepoznamo.

    Ko si napisal o ljubezni in spominjanju Gospoda - z veseljem preberem takšen zapis. Rada bi slišala več tudi o služenju. Kot bi delal duhovna dela usmiljenja, ki jih cerkev poimenuje grešnike svariti, nevedne učiti ...? Če ne prosim preveč, odprto prisluhnem besedi o tem.

    Danes je Velika sobota, da pričakujemo, se spomninjamo Vstalega Jezusa, ki živi. Hvaljen Jezus, ki si vstal in nam tiste poslal, ki tvojo Besedo govorijo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvaljen JEZUS Jona !
    Želim ti veselo ALELUJO !!!

    Pri meni se po milimetrih premika, malo več in bolj zbrano molim,GOSPOD me malo večkrat obišče. Vztrajno me obiskuje pa tudi "ta spodnji".
    Jona, prosim spomni se me v molitvi!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni, prebujeni! Vesel, vesel ...

    Da pa ne bi nastal kak beden kult jonovske osebnosti, naj najprej povem tole: VSE, kar tule pišem, sem samo dobil od svetega svetega Gospodovega, ter potem tudi od Gospoda. Samo 'prevesti' skušam, po Navdihu, da bi lahko tudi verniki razumeli in bili zbujeni. A vidim, kot vsi pred mano, da je med vero in Spoznanjem, ki je Živi Kristus, ogromen prepad, ki ga ni moč z besedami izpolniti, ampak samo z dejanji za Jezusa, ta pa morajo biti od Ljubezni. Kar današnja vera glasi - ljubezen do vsega sveta, še preden jo imaš do svojega vodnika, svetnika, Matere in do Gospoda - je pravzaprav v nasprotju z Jezusovim življenjem in Naukom. Nikjer v Evangeliju ne moremo prebrati, da je Jezus goreče molil za Judo Iškarjota, niti nobeden od apostolov ne. Tudi za drugega križanega, žalivca, ne moremo razbrati, da ga je Jezus VSEENO vzel k sebi v raj, poleg skesanega. Zato, če tako oznanja današnji kristjan, je samo poslovnež v nekem smislu. Kajti pol sveta ali več, je Kajn, in imamo celo kakšno religijo, ki je pravzaprav kajnovska, saj svojim vernikom na koncu pobijanja, mesa in ploditve obljublja le: PEKEL, in še njen prerok zase reče, da bo najbrž tam - in je. Padli kristjan pa je čisto zraven. In nikjer drugje.

    Anonimna, kakšno črko ali nick si prosim prideni. Lepo si povedala in me spodbudila, da te dni napišem blog o tem, kar prosiš. A prav govoriš: s 33. blogom smo prišli do meje, od koder naprej bodo prebujeni nekateri, drugi pa so že začeli stiskati zobe in pošiljati krščanske zle duhove k Joni. Jona vse to vidi na mnoge načine, a dokler bo Gospod hotel, da še čivka, do takrat bodo te 'žegnane' pošiljke farizejske odhajala nazaj k pošiljateljem, kajti le kdo bo jedel gnilo hrano, ki ni od Srca? Najslabše na svetu, kar kdo more storiti ni, da lastne otroke ubije, ampak da žali kakega bednega, ki ga je Gospod obudil k Besedi. A prav to so delali s preroki njih očetje, zdaj pa delajo še njih otroci. Zato živo Besedo glasiti mesnatim pomeni žeblje in trnje zase zbirati. In zato se Jone tega posla pravzaprav ne veselijo, ker je njih delo Gospoda, ne pa svet - veseliti. In zato imajo Mir v sebi, a Gospod jih pošilja trobentat Njega obvestilo: gluhim.

    Babica, Gospod se vsakomur približuje, kot se Mu kdo odpira. Običajno je tako, da to traja nekaj časa, a kaj je nekaj let v primerjavi z večnostjo duše? Tudi 100 let je v tem kontekstu le drobec trenutka. Zato samo vztrajno, brez padcev in prevelikih želja zase, NADALJUJ. Nadeni si malo 'uzde' in grej srce za Gospoda in Njegove in vse bo NATANČNO TAKO, KOT SEM TI OBLJUBIL. Taspodnji pa bo brcal do konca. Je vztrajen kot klop, a njegov smrad je lahko zaznati in se mu umakniti, če Ljubiš Kristusa. Vedno bo zlobec nekje zraven, kot v zgornjem prvem videu, a če si močna in odločna, ga naženeš, če je treba tudi z avtoriteto Jezusovo, ne le s prošnjami in trpljenjem udarcev. Pezdetek hitro zbeži, a hudič ga spet nazaj pošilja, in če tebi nič ne more, bo tvojim bližnjim omahljivim; in Jezusova napoved, da prinaša meč v družine, se uresniči. Vendar, kdor postane Njegov osebni služabnik in spremljevalec, bo s svojim odhodom Domov vso svojo žlahto rešil pogubljenja. Zato je Ljubiti Gospoda največja Ljubezen od vseh, četudi slepim izgleda sebična do sveta.

    Babica: molitev je vseskozi živi Gospod, zato kdor naklonjeno misli Nanj in/ali na Njegovega, je nenehno deležen sadov. Ne skrbi.

    Lepo pozdravljeni!

    OdgovoriIzbriši
  6. PS: Bom en mini blog zdajle dodal ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Jona, ti si zame svet od Gospoda, na katerega se šlepam, trenutno nobenega drugega ne poznam, Gospod je pa še tako oddaljen. Zato se tako bojim, da za nas ne boš več dosegljiv (če končaš z blogom).

    Še nekaj mi je v tvojem odgovoru nerazumljivo; glede molitve za grešnike. Ko berem življenjepise svetnikov vidim, da so nekateri (Faustina Kowalska, Mala Terezika itd.........) mnogo žrtvovali in molili za grešnike (tudi neznane) in bili skoraj zmeraj uslišani!???

    OdgovoriIzbriši
  8. Babica, povedal sem ti, da bo takrat Jona zate in marsikje, zato ne skrbi. Me pa tvoje besede 'gajžlajo', kot kitov trebuh.

    Molitev za grešnike: veliko je vrst osebnega služenja Gospodu, in različne so si med seboj, ker so karizme različne. Zakaj sem omenjal, da sta Favstina in Rezika najsvetejši od najsvetejših (in da tega gospod župnik ne bo znal razložiti): ker sta v najvišjem Odnosu z Njim, Njegovi nevesti še za časa življenja na zemlji. In kot taki, sta se 'vtopili' v Jezusa', On pa je vstopil vanju, postali so eno srce, in ker sta želeli ponoviti Kristusa, sta Ga ponovili v trpljenju za druge. Tega ne zmore vsakdo. Samo eden od desetin ali stotin milijonov vernikov. Zato sta najsvetejši in zato sta hitro umrli in odšli končno že k Njemu za večno. Želeli sta s svojim trpljenjem plačevati za druge. In Favstina je pravzaprav želela umreti v 33. letu, kot Jezus, zato ji ni bilo težko dve leti vnaprej to tudi napovedati. Gospod se prilagodi našim željam, če so v Njegovo slavo, ta pa je v odrešenje dušam.

    "Zmeraj uslišani": že misel vdanega služabnika je dovolj, da je uslišan. Vedno uslišan, ko se gre za dušo. Če pa se prosi za fizične stvari, je le redko uslišano, kajti mi smo duše, ne telesa. Seveda pa se z molitvijo ne sme delovati preveč proti volji nekoga. Prav sv. Favstina je molila za svojo sestro in ta se je spremenila in celo postala redovnica, ko pa je prišla vojna, se je zaljubila, zapustila red in se poročila. Ljudem je treba pustiti svobodno voljo, če še niso zreli za Gospoda osebno. Rabijo čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas.

    Najprej Ljubi Gospoda in kakega Njegovega, to je prvo. Kje je še sebe darovati v trpljenju za grešnike, pa še to ne kar za vse, ampak za izbrane; in kje je šele dati se za ves svet in trpeti kot Kristus ob tem? Kdo to zmore? Le najsvetejše duše največje Ljubezni, nam pa je za začetek dovolj, da se naučimo veseliti Kristusa, ne svet in sebe. To je dovolj za 'vnebohod', seveda pa med potjo moramo dvigovati padle, krepiti omahljive, hraniti lačne, povezovati bolne, a to seveda ni glavno Delo, je le odsev Resnice v nas. Če pa nam postane glavno delo, postanemo materialistični verniki, ki tekmujejo v 'dobroti' s filantropi in brezbožnim Rdečim križem. To je OK, le naše duše ne nahrani in takšni ljudje so na koncu grenki.

    Ljubiti torej, a ne kar vse, kajti večina jih služi hudim duhovom in jim v resnici ni mar za Gospoda. Ne gre se da ljubimo vse in se darujemo zanje, AMPAK DA NIKOGAR NE SOVRAŽIMO, kajti če nikogar ne sovražiš, bo zlahka Služil Gospodu, ki je Kristus. Aleluja!! Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Morda sem narobe razumel B. vprašanje glede molitve? Najbrž. Zato še tole:

    Kdor ima odnos srca s katerim od Gospodovih slug, dobiva sadove molitev, ki jih ta sluga izvaja ves čas. Kajti Gospod pravi, da so tisti, ki so od Njegovega služabnika, so tudi Njegovi.

    Vse to je uk Jezusovih besed: 'Da bi bili vsi Eno.' Ta uk se začne TAKOJ, že na prvi stopnji učenja služenja Gospodu, ki je naslednja stopnja nad vero samo. Seveda religija uči, naj bi bili vsi verniki in kristjani in ves svet eno, a to je fatamorgana, kar so že prvi apostoli dokazali, ko so se kregali med seboj, pa prvi kristjani enako, pa cele krščanske dežele, ki so bile v sporu, zato jih je Mohamed zavzel, in še dandanes si si teologi in Cerkve v laseh, kolikor jih je še ostalo ... To je normalno, ker so različne stopnje razumevanja Nauka.

    Enost v Gospodu je enost v srcih tistih, ki Ga Ljubijo. Ko je nekdo 'priklopljen' na to omrežje, četudi preprosti začetnik (predvsem tak), je to TO.

    OdgovoriIzbriši

Komentiranje je zaključeno, blog ostaja iskalcem v študij in blagoslov.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.